Fira kanelbullens dag med oss

På fredag hyllar vi en svensk klassiker – kanelbullen! Passa på att njuta av en nygräddad bulle tillsammans med nybryggt kaffe, värmande te eller ett glas mjölk. Njut av stunden och dela den med någon du tycker om.

Längtar du efter hembakade bullar men har ont om tid? Då bjuder vi på ett riktigt life hack – att baka bullar på färdig pizzadeg! I Linas matbutik kan du även komplettera några varor till ditt bullbak.

Snabbullar på pizzadeg

Snabbullar på pizzadeg

Gör så här:

  • Rulla ut pizzadegen och låt bakpappret sitta kvar
  • Blanda smör, socker, kanel och vaniljsocker
  • Bred ut fyllningen jämnt över degen
  • Rulla ihop degen och skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
  • Lägg bullarna tätt i en ugnsform eller i bullformar
  • Grädda i 225°C tills de är härligt gyllenbruna

Lyft smaken med frosting

Få saker slår doften av nygräddade kanelbullar. Och om du vill ge bullarna en extra twist, varför inte toppa med frosting?

Recept på frosting:

100 g rumstempererat smör

150 g cream cheese

1 msk socker

3,5 dl florsocker

Så här gör du:

  • Vispa ihop smöret och cream cheese till en slät och krämig blandning
  • Tillsätt vaniljsockret och vispa in det i bladningen
  • Sikta ner florsockret lite i taget och fortsätt vispa tills frostingen blir fluffig och slät
  • Låt kanelbullarna svalna något
  • Bred ut frostingen i ett jämnt lager över bullarna - eller använd en spritspåse för att dekorera bullarna med samma snits som en konditor

Klart!