Krämig risnudelsallad med kalkonlårstek, kokosdressing, mynta och koriander
Laktosfri
Utan gluten

Krämig risnudelsallad med kalkonlårstek

kokosdressing, mynta och koriander
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Olja
Lime
1 st
Coconut cream
1 förp
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Risnudlar
½ förp
Morot
2 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Grön chili
1 st
Rödlök
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
597 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Krydda kalkonlårstek med salt runtom. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på fettsidan ca 3 min, tills den fått fin färg och har en krispig yta. Vänd köttet och stek ca 2 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 25-30 min, tills den är genomstekt.
 Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg i en skål och blanda med coconut cream, fisksås och pressad saft från limen.
 Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg de kokta nudlarna i en rymlig bunke. Klipp gärna sönder nudlarna lite med en sax så blir de lättare att blanda med dressingen.
 Skala och skär morot i tunna strimlor. Skiva selleristjälk och grön chili tunt. Strimla rödlök. Plocka mynta och koriander. Blanda ner alla skurna grönsaker och örter med kokosdressing och kokta nudlar.
Skär kalkonstek i tunna skivor (skär köttet mot fibrerna).
Servera krämig nudelsallad med kalkonlårstek.
Smaklig måltid!