Laktosfri
Utan gluten
Krämig risnudelsallad med kalkonlårstek
kokosdressing, mynta och korianderNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Kalkonlårstek
300 g
Salt
½ tsk
Olja
Lime
1 st
Coconut cream
1 förp
Fisksås
1 ½ msk
Risnudlar
½ förp
Morot
2 st
Selleristjälk
1 st
Grön chili
1 st
Rödlök
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 597 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Krydda kalkonlårstek med salt runtom. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på fettsidan ca 3 min, tills den fått fin färg och har en krispig yta. Vänd köttet och stek ca 2 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 25-30 min, tills den är genomstekt.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg i en skål och blanda med coconut cream, fisksås och pressad saft från limen.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg de kokta nudlarna i en rymlig bunke. Klipp gärna sönder nudlarna lite med en sax så blir de lättare att blanda med dressingen.
Skala och skär morot i tunna strimlor. Skiva selleristjälk och grön chili tunt. Strimla rödlök. Plocka mynta och koriander. Blanda ner alla skurna grönsaker och örter med kokosdressing och kokta nudlar.
Skär kalkonstek i tunna skivor (skär köttet mot fibrerna).
Servera krämig nudelsallad med kalkonlårstek.
Smaklig måltid!