Bjärekycklinglårfilé med sesamfrö och salladslök
grönsaker och srirachayoghurtNytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
Sesamolja
1 påse
Flytande honung
1 förp
Socker
1 tsk
Kinesisk soja
1 förp
Srirachasås
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Salt
1 krm
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 730 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda sesamolja, flytande honung, socker, kinesisk soja, srirachasås, salt och sesamfrö i en ugnsform. Blanda ner Bjäre kycklinglårfilé i formen. Har du tid låt den gärna marinera ca 10 min eller längre.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt.
Dela broccoli i små buketter. Dela röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt.
Blanda matyoghurt med srirachasås.
Strimla salladslök och strö över sesamkyckling. Servera med jasminris, srirachayoghurt och grönsaker.
Smaklig måltid!