Bjärekycklinglårfilé med sesamfrö, salladslök och srirachayoghurt

Bjärekycklinglårfilé med sesamfrö och salladslök

grönsaker och srirachayoghurt
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
Sesamolja
1 påse
(Sesamfrön)
Flytande honung
1 förp
Socker
1 tsk
Kinesisk soja
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Srirachasås
½ förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Salt
1 krm
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Salt
Jasminris
135 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
730 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Blanda sesamolja, flytande honung, socker, kinesisk soja, srirachasås, salt och sesamfrö i en ugnsform. Blanda ner Bjäre kycklinglårfilé i formen. Har du tid låt den gärna marinera ca 10 min eller längre.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tillaga kycklingen i mitten av ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt.
Dela broccoli i små buketter. Dela röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt. 
 Blanda matyoghurt med srirachasås. 
Strimla salladslök och strö över sesamkyckling. Servera med jasminris, srirachayoghurt och grönsaker.
Smaklig måltid!