Fläskwallenbergare med potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon

Fläskwallenbergare med potatispuré

gröna ärtor och rårörda lingon
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Salt
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
779 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Häll upp extra ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbröd. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
 Finhacka gul lök. Smält smör i en kastrull. Fräs löken ca 1 min, tillsätt gröna ärtor och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt.
Servera fläskwallenbergare med potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon.
Smaklig måltid!