Fläskwallenbergare med potatispuré
gröna ärtor och rårörda lingonNytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
Gul lök
1 st
Smör
Gröna ärtor
1 förp
Salt
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 779 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Häll upp extra ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbröd. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
Finhacka gul lök. Smält smör i en kastrull. Fräs löken ca 1 min, tillsätt gröna ärtor och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt.
Servera fläskwallenbergare med potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon.
Smaklig måltid!