Örtstekt Bjärekyckling med tryffelsky
gräddkokt spetskål och rostad potatisNytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bjäre kycklingfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Örtmix
1 förp
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
1 tsk
Tryffelolja
½ tsk
Spetskål
200 g
Smör
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vispgrädde
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 543 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform men spara stekpannan till tryffelskyn. Krydda kycklingen med örtmix och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills den är genomstekt.
Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Smält smöret och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, kycklingbuljong, balsamvinäger, kinesisk soja och socker. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av såsen med tryffelolja och salt. Ta lite tryffelolja i taget och smaka dig fram till lagom tryffelsmak.
Strimla spetskål. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs kålen ca 4 min, tills den är mjuk. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt vispgrädde och koka ihop ca 2 min, tills kålen är krämig.
Servera örtstekt Bjärekyckling med rostad potatis, tryffelsky och gräddkokt spetskål.
Smaklig måltid!