Örtstekt Bjärekyckling med tryffelsky, gräddkokt spetskål och rostad potatis

Örtstekt Bjärekyckling med tryffelsky

gräddkokt spetskål och rostad potatis
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bjäre kycklingfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Örtmix
1 förp
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 tsk
Tryffelolja
½ tsk
Spetskål
200 g
Smör
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
543 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform men spara stekpannan till tryffelskyn. Krydda kycklingen med örtmix och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills den är genomstekt.
Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Smält smöret och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, kycklingbuljong, balsamvinäger, kinesisk soja och socker. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av såsen med tryffelolja och salt. Ta lite tryffelolja i taget och smaka dig fram till lagom tryffelsmak.
 Strimla spetskål. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs kålen ca 4 min, tills den är mjuk. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt vispgrädde och koka ihop ca 2 min, tills kålen är krämig.
Servera örtstekt Bjärekyckling med rostad potatis, tryffelsky och gräddkokt spetskål.
Smaklig måltid!