Ugnsbakad kyckling i mango chutneysås med jordnötter

Preppat på 5

Utan gluten

Ugnsbakad kyckling i mango chutneysås

med jordnötter
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Mango chutney
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Curry
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Hackade jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Basmatiris
135 g
Strimlad vitkål
1 förp
Torkade tranbär
25 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
765 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Blanda mango chutney, vispgrädde, curry och vatten i en skål. 
Lägg kycklingfilé i en ugnsform (ca 15x20 cm) och krydda med salt. Häll på mango chutneysås över kycklingen. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är klar. Toppa med hackade jordnötter.
Lägg strimlad vitkål och torkade tranbär i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt. 
Servera kyckling i mango chutneysås med basmatiris och vitkål- och tranbärssallad. 
Smaklig måltid!