Preppat på 5
Utan gluten
Ugnsbakad kyckling i mango chutneysås
med jordnötterRätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Jordnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- olivolja
- vitvinsvinäger
Mango chutney
1 förp
Vispgrädde
½ dl
Curry
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Hackade jordnötter
40 g
Basmatiris
135 g
Strimlad vitkål
1 förp
Torkade tranbär
25 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 771 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 94 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda mango chutney, vispgrädde, curry och vatten i en skål.
Lägg kycklingfilé i en ugnsform (ca 15x20 cm) och krydda med salt. Häll på mango chutneysås över kycklingen. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är klar. Toppa med hackade jordnötter.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg strimlad vitkål och torkade tranbär i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Servera kyckling i mango chutneysås med basmatiris och vitkål- och tranbärssallad.
Smaklig måltid!