Nachotoppad tacolasagne med nötfärs och mozzarella

Nachotoppad tacolasagne

med nötfärs och mozzarella
Rätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Oxbuljong
1 förp
Three spices
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Lasagneplattor
125 g
(Ägg, Vete)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Nachochips
50 g
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 935 kcal
  • Fett: 45 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs nötfärs ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, vatten, vispgrädde, oxbuljong, three spices och socker. Låt sjuda ca 8 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Varva köttfärssås och lasagneplattor i en ugnsform. Avsluta med ett lager köttfärssås. Dra mozzarellan i små bitar. Strö över nachochips och mozzarella. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
 Finhacka rödlök och strimla isbergssallad. Lägg upp i separata skålar eller blanda ihop till en sallad.
Servera tacolasagne med grönsaker.
Smaklig måltid!