Laktosfri
Mezze maniche i spansk tomatsås
med bacon, kolja och kalamataoliverRätten saknar betyg
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Ruccola
30 g
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
2 klyfta
Koljafilé
300 g
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Rökt chilikrydda
1 förp
Pastavatten
2 dl
Kalamataoliver
1 förp
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 843 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp 3 liter vatten och 1 ½ msk salt i en rymlig kastrull till pastakoket.
Skiva gul lök och tärna tomat. Finhacka vitlök och skär koljafilé i mindre bitar.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tärnat bacon ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpurè, tomater, rökt chilikrydda och pastavatten (direkt från pastakastrullen). Låt sjuda ca 3 min. Blanda ner oliver och koljabitar. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda ihop med tomatsåsen. Servera med ruccola.
Smaklig måltid!