Laktosfri
Utan gluten
Koreansk pulled pork med smashad gurka
sesamfrön och jasminrisNytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Att smasha gurka är en matlagningsteknik som är vanlig i asiatiska kök, som det kinesiska och koreanska. Det sägs förbättra smak och textur.
Att smasha gurka är en matlagningsteknik som är vanlig i asiatiska kök, som det kinesiska och koreanska. Det sägs förbättra smak och textur.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Japansk soja
2 msk
Srirachasås
½ förp
Vatten
2 msk
Pulled pork
1 förp
Majonnäs
½ dl
Sesamolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Japansk soja
½ msk
Gurka
1 st
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 796 kcal
- Fett:
- 41 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med socker, tomatpuré, japansk soja, srirachsås och vatten.
Häll bort vätskan från pulled pork. Dra sedan sönder köttet i mindre bitar. Värm köttet i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt såsen och låt koka ihop ytterligare ca 2 min. Blanda ihop ordentligt.
Blanda ihop majonnäs, sesamolja, vitvinsvinäger och japansk soja i en skål. Slå sönder gurkan med baksidan på kniven. Skär sedan den trasiga gurkan i grova bitar och blanda ner i skålen. Strö sesamfrö över.
Servera Koreansk pulled pork med jasminris och smashad gurka.
Smaklig måltid!