Koreansk pulled pork med smashad gurka, sesamfrön och jasminris
Laktosfri
Utan gluten

Koreansk pulled pork med smashad gurka

sesamfrön och jasminris
Rätten saknar betyg
Under 20 min
11 Ingredienser
Att smasha gurka är en matlagningsteknik som är vanlig i asiatiska kök, som det kinesiska och koreanska. Det sägs förbättra smak och textur.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Srirachasås
½ förp
Vatten
2 msk
Pulled pork
1 förp
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
½ msk
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Gurka
1 st
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 796 kcal
  • Fett: 41 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en skål och blanda med socker, tomatpuré, japansk soja, srirachsås och vatten.
 Häll bort vätskan från pulled pork. Dra sedan sönder köttet i mindre bitar. Värm köttet i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt såsen och låt koka ihop ytterligare ca 2 min. Blanda ihop ordentligt.
 Blanda ihop majonnäs, sesamolja, vitvinsvinäger och japansk soja i en skål. Slå sönder gurkan med baksidan på kniven. Skär sedan den trasiga gurkan i grova bitar och blanda ner i skålen. Strö sesamfrö över.
Servera Koreansk pulled pork med jasminris och smashad gurka.
Smaklig måltid!