Laktosfri
Smashburgare
med krämig coleslaw och BBQsåsRätten saknar betyg
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- olja
Coleslawmix
½ förp
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Chilimajonnäs
½ förp
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Hamburgerbröd
2 st
BBQ-sås
2 msk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 609 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 40 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd bakplåtspapper i mellan köttet och det du trycker med, så att det inte fastnar!
Lägg coleslawmix i en skål. Blanda ner rödvinsvinäger och salt. Använd gärna händerna. Blanda med chilimajonnäs och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomat och snackgurka tunt.
Skär genom plasten, så du får 2 jämnstora bitar och ta sedan bort plasten. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg ut nötfärsen i stekpannan, tryck till hårt med en kastrull (se tips!). Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek ca 3 min per sida, till det är helt genomstekt.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Fyll hamburgerbröd med coleslaw, burgare, tomat, gurka och BBQ-sås. Servera med resten av coleslaw.
Smaklig måltid!