Phở - Vietnamesisk nudelsoppa med löskokt ägg, böngroddar och shiitake
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Phở - Vietnamesisk nudelsoppa

med löskokt ägg, böngroddar och shiitake
Rätten saknar betyg
Under 40 min
14 Ingredienser
Phở är en traditionell soppa som kan serveras till frukost som till middag i Vietnam. Den kryddiga buljongen är hjärtat i rätten!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Citrongräs
1 st
Olja
½ msk
Five spice
¼ tsk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Pak choy
1 st
Shiitake
100 g
Salladslök
1 förp
Röd chili
½ st
Böngroddar
½ förp
Risnudlar
1 förp
Ägg
2 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 584 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 94 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill! Ta bort skalet på löken och skär ned i mindre bitar, lägg tillbaka i soppan.

Halvera gul lök och ingefära (skala inte). Skala vitlök och skiva grovt. Slå sönder citrongräs med baksidan på en kniv. 
Hetta upp olja i en rymlig kastrull och fräs lök och ingefära med snittytan nedåt ca 2 min. Tillsätt vitlök, citrongräs och five spice, fräs ytterligare ca ½ min. Tillsätt japansk soja, grönsaksbuljong, socker och vatten. Låt koka upp. Sjud tills servering utan lock, gärna minst 20 min. 
Skär pak choy och shiitake i mindre bitar. Strimla salladslök och röd chili tunt.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ned äggen i det kokande vattnet och låt koka ca 7 ½ min. Spola i kallt vatten. Skala och halvera.
Sila av buljongen och ställ tillbaka på plattan (se tips). Smaka av med vitvinsvinäger. Tillsätt svamp och pak choy i buljongen och låt sjuda ca 4 min.
Fördela risnudlar i två skålar. Häll på buljong med svamp och pak choy. Toppa med böngroddar, salladslök, röd chili och ägghalvor. 
Smaklig måltid!