Healthy bowl
med räkor, rödkålssallad, avokado och granatäppelsalladRätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
Matvete
125 g
Räkor
1 förp
Rödkål
300 g
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
Avokado
1 st
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Citron
Granatäpple
1 st
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 531 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla rödkål och lägg i en rymlig bunke. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda rödkål med citronzest, pressad saft från halva citronen, olivolja, salt och chili flakes (efter egen smak).
Halvera och gröp ur avokadon. Lägg på en tallrik tillsammans med pressad vitlök, spiskummin, salt och ca ½ msk pressad citronsaft från resten av den använda citronen. Mosa ihop med en gaffel.
Halvera granatäpple och plocka ut kärnorna. Detta görs enklast genom att slå med en träsked på baksidan av granatäpplet så att kärnorna ramlar ut rakt ner i en bunke. Blanda ner babyspenat och olivolja.
Häll av räkor. Lägg kokt matvete i botten av 2 tallrikar. Fördela rödkålssallad, granatäppelsallad, mosad avokado och räkor ovanpå matvetet. Servera.
Smaklig måltid!