Saffransbakad sejrygg med grädde, tomat och paprika

Saffransbakad sejrygg

med grädde, tomat och paprika
Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
Basmatiris
135 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Saffran
1 förp
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
¼ påse
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Röd paprika
½ st
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i en kastrull, fräs lök och saffran ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och grädde lite i taget. Tillsätt 1 tsk grönsaksbuljong, koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Tärna tomat och skär röd paprika i mindre bitar, lägg allt i en smord ugnsform. Krydda sejrygg med salt och nymald svartpeppar, runt om. Lägg fisken ovanpå grönsakerna. 
Slå saffransåsen över fisken. Finriv parmesanost över formen. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, eller tills fisken är klar och fått fin färg.
Klyfta citron. Servera fisk i ugn med grönsaker, basmatiris och citronklyfta.
Smaklig måltid!