Saffransbakad sejrygg
med grädde, tomat och paprikaRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
135 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
1 tsk
Saffran
1 förp
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
¼ påse
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Röd paprika
½ st
Sejrygg
300 g
Parmesanost
1 bit
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 550 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i en kastrull, fräs lök och saffran ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk och grädde lite i taget. Tillsätt 1 tsk grönsaksbuljong, koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat och skär röd paprika i mindre bitar, lägg allt i en smord ugnsform. Krydda sejrygg med salt och nymald svartpeppar, runt om. Lägg fisken ovanpå grönsakerna.
Slå saffransåsen över fisken. Finriv parmesanost över formen. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, eller tills fisken är klar och fått fin färg.
Klyfta citron. Servera fisk i ugn med grönsaker, basmatiris och citronklyfta.
Smaklig måltid!