Fullkornslinguine med kyckling, rostad paprikasås och parmesan
Laktosfri

Fullkornslinguine med kyckling

rostad paprikasås och parmesan
Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Zucchini
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ förp
Linguine fullkorn
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Röd paprika
1 st
Olja
0.5 tsk
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 548 kcal
  • Fett: 8 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Lägg i en ugnsform och smörj in med lite olja. Rosta i ugnen ca 15 min.
 Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skala och skiva vitlök tunt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling- och zucchinifräs; Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek strimlad kycklingfilé ca 2 min. Krydda med salt. Tillsätt zucchini, vitlök och chili flakes. Stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Riv parmesanost. Lägg över den rostade paprikan i en mixerbunke och tillsätt riven parmesan och ca ½ dl pastavatten. Mixa slätt.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner rostad paprikasås och kyckling- och zucchinifräs i pastan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Servera fullkornslinguine med kyckling och rostad paprikasås toppad med ruccola.
Smaklig måltid!