Ört- och vitlöksstekt fläskkotlett med rostad paprikasås, risoni och spetskålssallad

Kalorismart

Laktosfri

Ört- och vitlöksstekt fläskkotlett

med rostad paprikasås, risoni och spetskålssallad
Rätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vatten
Risoni
150 g
(Vete)
Röd paprika
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Vatten
1 msk
Spetskål
100 g
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Olivolja
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 548 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risoni i steg 4.
 Halvera paprika och ta bort kärnhuset. Skala vitlök. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills paprikan är mjuk.
 Finstrimla spetskål. Lägg i en rymlig bunke och blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
 Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med salt, persillade och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. tills det är helt genomstekt.
Finriv parmesanost och lägg i en mixerbunke. Tillsätt den rostade paprikan och vitlöken, vatten och vitvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera ört- och vitlöksstekt fläskkotlett med rostad paprikasås, risoni och spetskålssallad.
Smaklig måltid!