Kalorismart
Laktosfri
Ört- och vitlöksstekt fläskkotlett
med rostad paprikasås, risoni och spetskålssalladRätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- vatten
Risoni
150 g
Röd paprika
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost
1 bit
Vitvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Vatten
1 msk
Spetskål
100 g
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
2 tsk
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Persillade
½ påse
Olivolja
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 548 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risoni i steg 4.
Halvera paprika och ta bort kärnhuset. Skala vitlök. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills paprikan är mjuk.
Finstrimla spetskål. Lägg i en rymlig bunke och blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med salt, persillade och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida. tills det är helt genomstekt.
Finriv parmesanost och lägg i en mixerbunke. Tillsätt den rostade paprikan och vitlöken, vatten och vitvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera ört- och vitlöksstekt fläskkotlett med rostad paprikasås, risoni och spetskålssallad.
Smaklig måltid!