Svamp- och nötfärspanna med timjan, fullkornsris och lättrimmad gurka
Kalorismart

Svamp- och nötfärspanna

med timjan, fullkornsris och lättrimmad gurka
3.34 (221)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Fullkornsris
135 g
Snackgurka
1 st
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 förp
Svartpeppar
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 ½ dl
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
541 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär snackgurka i tunna skivor. Lägg i en bunke och blanda med socker, salt och vitvinsvinäger.
 Halvera champinjoner och klyfta schalottenlök. Finhacka vitlök.
 Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad timjan och lite nymald svartpeppar. Blanda ner mjölk, vatten, oxbuljong och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
Servera svamp- och nötfärspanna med fullkornsris och lättrimmad gurka.
Smaklig måltid!