Kalorismart
Svamp- och nötfärspanna med timjan, fullkornsris och lättrimmad gurka
Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- vitvinsvinäger
- olja
- svartpeppar
- vatten
Fullkornsris
135 g
Snackgurka
1 st
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 förp
Svartpeppar
Milda mat 4%
1 dl
Vatten
1 ½ dl
Oxbuljong
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 550 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skär snackgurka i tunna skivor. Lägg i en bunke och blanda med socker, salt och vitvinsvinäger.
Halvera champinjoner och klyfta schalottenlök. Finhacka vitlök.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad timjan och lite nymald svartpeppar. Blanda ner milda mat, vatten, oxbuljong och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
Servera svamp- och nötfärspanna med fullkornsris och lättrimmad gurka.
Smaklig måltid!