Vietnamesisk glasudelsallad med räkor, mango, jordnötter och nouc cham
Laktosfri
Utan gluten

Vietnamesisk glasudelsallad

med räkor, mango, jordnötter och nouc cham
Rätten saknar betyg
Under 30 min
15 Ingredienser
Grunden till denna maträtt är smakerna i den Vietnamesiska dressingen Nouc cham. Den har en perfekt harmoni mellan hetta, syra, sötma och sälta!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Fisk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
Mynta
10 g
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Socker
1 msk
Lime
1 st
Glasnudlar
1 förp
Mango
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Tomat
1 st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Mynta
10 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 496 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Finstrimla mynta, vitlök och röd chili. Lägg i en mortel tillsammans med socker. Mortla ihop allt till en röra. Blanda ner fisksås och pressad limesaft. Har ni ingen mortel så finhacka grönsakerna och blanda allt i en skål istället.
 Skala och skär mango, morot och rödlök i tunna skivor. Skiva stjälkselleri tunt. Skär tomat i små klyftor och strimla mynta. Häll av räkor. Lägg allt i en rymlig bunke.
 Klipp nudlarna några gånger med en sax (så blir det lättare att blanda salladen). Tillsätt glasnudlar och nouc cham till bunken med grönsaker. Blanda ordentligt. 
Lägg upp glasnudelsalladen på ett serveringsfat och toppa med koriander och hackade jordnötter. Servera!
Smaklig måltid!