Lägre pris
Lägre pris
Laktosfri
Fläskwallenbergare
med potatispuré och äppelsallad4.22 (343)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
- ägg
- vitvinsvinäger
- olivolja
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 639 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Häll upp extra ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbröd. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner mixsallad.
Servera fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad.
Smaklig måltid!