Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Texas chili
med rostad sötpotatis och majs4.03 (338)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- rödvinsvinäger
- socker
- svartpeppar
Majs
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
Olivolja
½ msk
Salt
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Kidneybönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Rökt chilikrydda
⅓ förp
Spiskummin
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Tortillachips
1 påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 677 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 93 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs. Skala och tärna sötpotatis. Lägg majs och sötpotatis på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Tärna röd paprika. Klyfta gul lök. Finhacka röd chili. Häll av och skölj kidneybönor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, pressad vitlök, rökt chilikrydda och spiskummin ca 3 min.
Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, socker och grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Vänd ner rostad sötpotatis i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa grytan med rostad majs och koriander. Servera med tortillachips.
Smaklig måltid!