Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm
Vegetariskt

Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis

och fetaostkräm
4.12 (564)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
  • balsamvinäger
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Rosmarin
10 g
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
¼ dl
(Vete)
Ströbröd
½ dl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Mâchesallad
65 g
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 564 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Smula sönder fetaost i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 3 min per sida.
Finhacka rosmarin och lägg i en bunke. Tillsätt lite olivolja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Vänd ner den rostade potatisen i bunken.
Lägg mâchesallad i en salladsskål och dressa med lite balsamvinäger.
Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.
Smaklig måltid!