Sesam- och sojastekt fläskfärs med asiatisk pak choy- och gurksallad
Laktosfri
Utan gluten

Sesam- och sojastekt fläskfärs

med asiatisk pak choy- och gurksallad
4.2 (398)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • vatten
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Gurka
1 st
Pak choy
1 st
Socker
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Olja
1 tsk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Fläskfärs
250 g
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta limen i ljummet vatten. Skala och finriv hela ingefäran.
 Dela gurka på längden och skär i cm-tjocka skivor på snedden, lägg i en salladsskål. Finriv skalet och pressa saften från limen över gurkan. Blanda ner socker, salt, nymald svartpeppar, chili flakes efter smak, pressad vitlök, neutral olja och hälften av den rivna ingefäran. Finstrimla pak choy och blanda ner i skålen.
Häll vatten i en liten skål och rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs fläskfärs ca 3 min. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och resten av ingefäran. Fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner sojablandningen och koka ca 1 min.
Servera sesam- och sojastekt fläskfärs med jasminris och pak choy- och gurksallad. Toppa med lite extra chili flakes.
Smaklig måltid!