Mezze maniche med svamp, bacon, fänkål och parmesan

Lägre pris

Lägre pris

Mezze maniche med svamp, bacon, fänkål och parmesan

Rätten saknar betyg
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Fänkål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Olja
Bacon
1 förp
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 736 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
Skiva fänkål och finhacka vitlök. Kvarta champinjoner. Finriv parmesanost.
Koka mezze maniche enligt tidsangivelsen på förpackningen.
 Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Fräs tärnad bacon ca 3 min. Tillsätt champinjoner, vitlök och fänkål. Fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten och vispgrädde. Låt koka ihop ca 5 min. Blanda ner riven parmesan och smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Servera nykokt mezze maniche med svamp- och baconsås.
Smaklig måltid!