Parmesan och mandelöverbakad sejrygg med tomatsås, fullkornsris och mixsallad

Parmesan och mandelöverbakad sejrygg

med tomatsås, fullkornsris och mixsallad
Rätten saknar betyg
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • olivolja
Fullkornsris
135 g
Rödlök
½ st
Olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Örtmix
Salt
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Örtmix
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Mandelspån
15 g
(Mandel)
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ tsk
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min.
Tillsätt vatten, konserverade körsbärstomater, grönsaksbuljong och 1 tsk örtmix. Koka upp och sjud till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med vatten vid behov.
Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Krydda sejrygg med 1 tsk örtmix, salt och nymald svartpeppar. Lägg sejen ovanpå fänkålen. Riv över parmesanost och strö över mandelspån, gratinera högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Skär tomat i mindre bitar och skiva rödlök tunt. Lägg allt i en salladskål, blanda med balsamvinäger, olivolja och mixsallad.
Servera parmesan och mandelöverbakad sejrygg med fänkål, tomatsås, fullkornsris och mixsallad.
Smaklig måltid!