Parmesan och mandelöverbakad sejrygg
med tomatsås, fullkornsris och mixsalladRätten saknar betyg
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- balsamvinäger
- olivolja
Fullkornsris
135 g
Rödlök
½ st
Olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Örtmix
Salt
Svartpeppar
Fänkål
½ st
Sejrygg
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Örtmix
Parmesanost
1 bit
Mandelspån
15 g
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ tsk
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 550 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 68 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min.
Tillsätt vatten, konserverade körsbärstomater, grönsaksbuljong och 1 tsk örtmix. Koka upp och sjud till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med vatten vid behov.
Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Krydda sejrygg med 1 tsk örtmix, salt och nymald svartpeppar. Lägg sejen ovanpå fänkålen. Riv över parmesanost och strö över mandelspån, gratinera högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Skär tomat i mindre bitar och skiva rödlök tunt. Lägg allt i en salladskål, blanda med balsamvinäger, olivolja och mixsallad.
Servera parmesan och mandelöverbakad sejrygg med fänkål, tomatsås, fullkornsris och mixsallad.
Smaklig måltid!