Butter chicken med koriander och basmatiris
Utan gluten

Butter chicken med koriander och basmatiris

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Basmatiris
135 g
Morot
3 st
Koriander
20 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit
Kycklingfilé
300 g
Smör
½+½ msk
(Mjölk)
Curry
1 förp
Garam masala
1 förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Pizzasås
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Olja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Skär kycklingfilé i mindre bitar ca 2x2 cm. Hetta upp ½ msk smör i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och ingefära ca 5 min på medelvärme.
Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vispgrädde, pizzasås, vatten och vitvinsvinäger.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingbitarna ca 4 min, tills de har fått fin färg. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg den stekta kycklingen i stekgrytan med såsen. Koka upp och sjud ca 5 min tills den är klar. Ta från värmen och rör ner ½ msk smör. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och skär morötter i stavar. Grovhacka koriander.
Servera butter chicken med nykokt basmatiris och morotsstavar. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!