Utan gluten
Butter chicken
med koriander och basmatirisRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vitvinsvinäger
- vatten
- olja
- salt
- svartpeppar
Basmatiris
135 g
Morot
3 st
Koriander
20 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit
Kycklingfilé
300 g
Smör
½+½ msk
Curry
1 förp
Garam masala
1 förp
Vispgrädde
1 dl
Pizzasås
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 dl
Olja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 755 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Skär kycklingfilé i mindre bitar ca 2x2 cm. Hetta upp ½ msk smör i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och ingefära ca 5 min på medelvärme.
Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vispgrädde, pizzasås, vatten och vitvinsvinäger.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingbitarna ca 4 min, tills de har fått fin färg. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg den stekta kycklingen i stekgrytan med såsen. Koka upp och sjud ca 5 min tills den är klar. Ta från värmen och rör ner ½ msk smör. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och skär morötter i stavar. Grovhacka koriander.
Servera butter chicken med nykokt basmatiris och morotsstavar. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!