Linscurry med kokosgrädde och blomkål
Lägre pris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Linscurry med kokosgrädde och blomkål

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vatten
    • salt
    • svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Torra röda linser
    1 förp
    Gul lök
    1 st
    Vitlök
    3 klyfta
    Blomkål
    1 st
    Olja
    1 msk
    Tomatpuré
    2 förp
    Curry
    1 förp
    Garam masala
    1 förp
    Vatten
    5 dl
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Coconut cream
    1 förp
    Babyspenat
    65 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 733 kcal
    • Fett: 20 g
    • Kolhydrater: 108 g
    • Protein: 30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

     Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skölj torra röda linser. Hacka gul lök och vitlök. Dela blomkål i buketter. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tomatpuré, curry och garam masala ca 2 min under omrörning utan att det får färg.
    Tillsätt blomkål, vatten, röda linser, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 10-15 min tills linserna är mjuka. 
    Blanda ner coconut cream och låt koka upp, rör ner babyspenat. 
    Servera linscurry med basmatiris.
    Smaklig måltid!