Lägre pris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Linscurry
med kokosgrädde och blomkål3.81 (162)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Basmatiris
135 g
Torra röda linser
1 förp
Gul lök
1 st
Vitlök
3 klyfta
Blomkål
1 st
Olja
1 msk
Tomatpuré
2 förp
Curry
1 förp
Garam masala
1 förp
Vatten
5 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Coconut cream
1 förp
Babyspenat
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 107 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj torra röda linser. Hacka gul lök och vitlök. Dela blomkål i buketter. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tomatpuré, curry och garam masala ca 2 min under omrörning utan att det får färg.
Tillsätt blomkål, vatten, röda linser, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 10-15 min tills linserna är mjuka.
Blanda ner coconut cream och låt koka upp, rör ner babyspenat.
Servera linscurry med basmatiris.
Smaklig måltid!