Asiatisk linsgryta
med spenat, äpple och basmatiris4.05 (453)
Under 40 min
13 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Olja
1 tsk
Coconut cream
½ förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Babyspenat
30 g
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Finhacka gul lök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela blomkål i mindre buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen är mjuk och fått fin färg.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Hacka babyspenat.
Tillsätt limeskal, ingefära, babyspenat och chili flakes till grytan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft.
Servera asiatisk linsgryta med ugnsrostad blomkål och basmatiris.
Smaklig måltid!