Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
10
Points®värde per portion

Asiatisk linsgryta

med spenat, äpple och basmatiris
4.05 (453)
Under 40 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vatten
    • salt
    • svartpeppar
    • bakplåtspapper
    Gul lök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Rött äpple
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Coconut cream
    ½ förp
    Vatten
    ½ dl
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Röda linser
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Ingefära
    ½ bit
    Lime
    1 st
    Babyspenat
    30 g
    Chili flakes
    1 krm
    Salt
    Svartpeppar
    Basmatiris
    1 dl
    Blomkål
    ½ st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
     Finhacka gul lök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar.
     Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. 
    Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Dela blomkål i mindre buketter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen är mjuk och fått fin färg. 
     Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Hacka babyspenat.
    Tillsätt limeskal, ingefära, babyspenat och chili flakes till grytan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft.
    Servera asiatisk linsgryta med ugnsrostad blomkål och basmatiris.
    Smaklig måltid!