Räkpasta med curry och dill

ViktVäktarna

9
Points®värde per portion

Räkpasta

med curry och dill
3.94 (214)
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Räkor, (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Mezze maniche rigate
125 g
(Vete)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Strimla rödlök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och curry och låt fräsa ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater och chili flakes, koka upp och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ta grytan med sås från värmen. Blanda ner yoghurt, avrunnen pasta och hackad dill i tomatsåsen. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och svartpeppar. Vänd till sist ner avrunna räkor och låt precis bli varma. 
Smaklig måltid!