Ugnsbakad sejrygg med chili- och vitlökssmör, spetskål, persilja och citron
Utan gluten

Ugnsbakad sejrygg

med chili- och vitlökssmör, spetskål, persilja och citron
Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Smör
30 g
(Mjölk)
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olivolja
Spetskål
200 g
Bladpersilja
20 g
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 485 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 100°C (varmluft) eller 125°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Finhacka vitlök och röd chili. Lägg i en liten kastrull tillsammans med smör. Koka upp och dra från värmen. Låt stå och dra till servering.
 Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
 Lägg sejrygg i en smord ugnsform. Krydda med salt och ringla på lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min, tills fisken är klar.
 Strimla spetskål och grovhacka bladpersilja. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna. Fräs kålen ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Dra från värmen och blanda ner bladpersilja.
Klyfta den använda citronen. Lägg upp sejrygg på tallrikar och häll chili- och vitlökssmör över fisken. Servera med spetskål, kokt potatis, citronyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!