Laktosfri
Utan gluten
Chicken satay - currystekt Bjärekyckling med jordnötssås och broccoli
Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
- salt
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Hackade jordnötter
1 förp
Socker
2 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
Vatten
1 dl
Coconut cream
1 förp
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 818 kcal
- Fett: 37 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära, schalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs allt ca 2 min. Tillsätt hackade jordnötter, socker, japansk soja, vatten och coconut cream. Låt sjuda ca 6 min. Häll upp i en mixerbunke och mixa med stavmixer.
Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med curry och salt. Stek kycklingen i en stekpanna med lite neutral olja ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Skär broccoli i mindre buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek broccolin tillsammans med pressad vitlök ca 2 min. Krydda med lite salt.
Servera currystekt kyckling med sataysås, broccoli och jasminris.
Smaklig måltid!