Chicken satay - currystekt Bjärekyckling med jordnötssås och broccoli
Laktosfri
Utan gluten

Chicken satay - currystekt Bjärekyckling

med jordnötsås och broccoli
4.26 (106)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Socker
2 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Coconut cream
1 förp
Bjäre kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
813 kcal
Fett:
36 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och finhacka ingefära, schalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olja i en liten kastrull. Fräs allt ca 2 min. Tillsätt hackade jordnötter, socker, japansk soja, vatten och coconut cream. Låt sjuda ca 6 min. Häll upp i en mixerbunke och mixa med stavmixer.
Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med curry och salt. Stek kycklingen i en stekpanna med lite olja ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Skär broccoli i mindre buketter. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek broccolin tillsammans med pressad vitlök ca 2 min. Krydda med lite salt.
Servera currystekt kyckling med sataysås, broccoli och jasminris.
Smaklig måltid!