Krämig pasta med portabello, tryffelolja, bacon och ruccola

Krämig pasta med portabello, tryffelolja, bacon och ruccola

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vetemjöl
  • Sparat pastavatten
  • svartpeppar
  • salt
Linguine
200 g
(Vete)
Portabello
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tärnat bacon
1 förp
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Sparat pastavatten
1½ dl
Tryffelolja
1 tsk
Ruccola
30 g
Svartpeppar
Salt
Kruspersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 740 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Smaka dig fram, gällande mängden av tryffelolja!

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara pastavattnet när du häller av pastan. 
Skiva portabello. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en rymlig stekpanna. Fräs tärnat bacon ca 4 min. Tillsätt svampen, lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite nymald svartpeppar.
Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och sparat pastavatten. Låt koka upp och sjud ca 4 min. 
Grovhacka ruccola. Blanda avhälld linguine, svampsås och ruccola. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja. Finriv parmesanost.
Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med persilja och parmesan.
Smaklig måltid!