Krämig pasta med portabello, tryffelolja, bacon och ruccola
Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vetemjöl
- Sparat pastavatten
- svartpeppar
- salt
Linguine
200 g
Portabello
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tärnat bacon
1 förp
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Sparat pastavatten
1½ dl
Tryffelolja
1 tsk
Ruccola
30 g
Svartpeppar
Salt
Kruspersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 740 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Smaka dig fram, gällande mängden av tryffelolja!
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara pastavattnet när du häller av pastan.
Skiva portabello. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en rymlig stekpanna. Fräs tärnat bacon ca 4 min. Tillsätt svampen, lök och vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite nymald svartpeppar.
Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde och sparat pastavatten. Låt koka upp och sjud ca 4 min.
Grovhacka ruccola. Blanda avhälld linguine, svampsås och ruccola. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja. Finriv parmesanost.
Servera krämig svamppasta i djupa tallrikar. Toppa med persilja och parmesan.
Smaklig måltid!