Sushi tacos med avokado, räkor, chilimajonnäs och noriark
Utan gluten

Sushi tacos med avokado, räkor, chilimajonnäs och noriark

Rätten saknar betyg
Under 50 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • vatten
Sushiris
2 dl
Vatten
2 dl
Lime
1 st
Socker
1 msk
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Ingefära
1 bit
Gurka
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Srirachasås
½ förp
Rödlök
1 st
Gemsallad
1 förp
Avokado
1 st
Koriander
20 g
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Noriblad
10 st
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 845 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 110 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Tvätta riset under kallt rinnande vatten några gånger. Låt sedan riset stå och dra i kallt vatten ca 15 min. Häll av och lägg riset i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten. Täck kastrullen med plastfolie så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp på hög värme ca 1 min, dra sedan ner värmen till lägsta temperaturen. Sjud under lock ca 20 min. Dra från värmen och låt kastrullen med plastfolie vila ca 5 min.
 Värm upp vitvinsvinäger, socker och salt i en liten kastrull. Låt svalna.
Lägg riset i en plastbunke. Blanda försiktigt ner sushi su med en slickepott. Blanda försiktigt så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
 Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg i en bunke tillsammans med pressad saft från limen, socker, vitvinsvinäger och vatten. Rör så att sockret löser sig. Skala och skiva ingefära tunt. Skär eller hyvla gurka i tunna skivor. Blanda ner ingefära och gurka i lagen.
Blanda majonnäs och srirachasås i en skål.
Strimla rödlök. Plocka gemsalladsblad. Skär avokado i tärningar. Grovhacka koriander. Häll av räkorna och dela noribladen på mitten. Lägg upp japansk soja i en skål.
Lägg sushiris och tillbehör i mitten på ett noriblad. Vik ihop och ät som en tacos.
Smaklig måltid!