Kalkonköttbullar med brunsås och potatis

Kalkonköttbullar med brunsås och potatis

4.21 (1077)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • mjölk
  • socker
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
(Mjölk)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Socker
2 krm
Kinesisk soja
1 krm
(Sojabönor, Vete)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Köttbuljong
½ påse
Småpotatis
400 g
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 571 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!