Italiensk örtkyckling med tomatconcassé och klyftpotatis
Laktosfri
Utan gluten

Italiensk örtkyckling med tomatconcassé och klyftpotatis

4.09 (193)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Olivolja
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
(Mjölk)
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Torkad oregano
1 tsk
Olivolja
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 456 kcal
  • Fett: 17 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Finhacka vitlök och lägg i en bunke. Blanda ner japansk soja, olivolja, torkad oregano, chili flakes och all kycklinglårfilé. Låt marinera, tillagas i punkt 5.
Klyfta potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Grovhacka tomat. Lägg allt i en kastrull och tillsätt torkad oregano, olivolja, balsamvinäger och salt. Sjud ca 8 min, rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Bryn den marinerade kycklingen tills den fått fin färg. Lägg kycklingen på potatisen i ugnen och tillaga klart tills den är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja och strö över kycklingen och potatisen precis innan servering. Servera med tomatconcassé och mixsallad!
Smaklig måltid!