Pannbiff med stekt lök, potatismos och rårörda lingon

ViktVäktarna

Laktosfri
15
Points®värde per portion

Pannbiff med stekt lök, potatismos och rårörda lingon

4.13 (1060)
Under 45 min
7 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Lättmjölk
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • socker
  • äggula
  • olja
Mospotatis
400 g
Lättmjölk
½ dl
(Mjölk)
Flytande margarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Gul lök
2 st
Flytande margarin
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
Socker
1 krm
Ströbröd
¼-½ förp
(Vete)
Lättmjölk
1½ msk
(Mjölk)
Äggula
1 st
(Ägg)
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Salt
Rårörda lingon
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skala och skiva gul lök tunt. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek löken på medelvärme tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger och låt vätskan koka in. Smaka av med lite salt och socker.
 Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta.
 Halvera snackgurkan på längden och skiva tunt. Finhacka bladpersilja. Blanda allt i en salladsskål med lite salt.
 Värm mjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med stekt lök, potatismos, gurksallad och en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!