Kycklingfajitas med vitlökssås

ViktVäktarna

8
Points®värde per portion

Kycklingfajitas med vitlökssås

4.1 (905)
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
½ msk
Rökt paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.

 Strimla gul lök och röd paprika. Dela kycklinginnerfilé på längden.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda allt med rökt paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, chili flakes (efter egen smak) och salt, fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda ihop matyoghurt med finriven vitlök. Smaka av med lite salt.  
Värm tortillabröden och lägg i mixsallad, kyckling, lök och paprika. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.
Smaklig måltid!