Chorizo taco med refried beans och chilipicklad gurksalsa

Chorizo taco med refried beans och chilipicklad gurksalsa

3.98 (347)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • olivolja
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Three spices
½ påse
Tomatpuré
½ msk
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Chorizofärs
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Koriander
20 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna gurka smått. Finhacka rödlök. Skiva chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, rör om då och då.
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, three spices, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och krispig.
Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en het, torr stekpanna. Fyll de varma tortillabröden med refried beans, chorizofärs, chilipicklad gurksalsa, lite matyoghurt och koriander.
Smaklig måltid!