Kycklingschnitzel med gremolata och ruccolayoghurt

Kycklingschnitzel med gremolata och ruccolayoghurt

4.22 (205)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
Citron
1 st
Ruccola
15 g
Vitlök
1 klyfta
Ruccola
15 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 519 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda potatis, lite olivolja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
 Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka ruccola. Lägg allt i en skål. Blanda ner pressad vitlök.
Grovhacka ruccola och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och chili flakes.
Skiva bananschalottenlök och tomat. Dela romansallad i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ut ströbröd på en tallrik och vänd runt kycklingen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med gremolata, sallad, ruccolayoghurt, rostad potatis och citronklyftor.
Smaklig måltid!