Torsk med gräddkokt purjolök och dillgremolata
Utan gluten

Torsk med gräddkokt purjolök och dillgremolata

4.09 (1377)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Purjolök
½ st
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Salt
Citron
1 st
Dill
20 g
Olivolja
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 517 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Dela purjolök på längden. Skär i ca 1 cm breda skivor på snedden. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs purjolöken ca 2 min, utan att den får färg. Tillsätt vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 3 min. Smaka av med salt.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Pressa saften från halva den använda citronen (ca 1 msk) i en skål. Klyfta resten av citronen till servering. Blanda ner olivolja, citronskal, pressad vitlök, lite salt, nymald svartpeppar och dill i skålen.
Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Tärna gurkan smått. Blanda med dillgremolatan.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera nystekt torskfilé med sallad på gurka och dillgremolata, gräddkokt purjolök, kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!